Wegwijzer

Als je als lokale omroep ook digitaal wilt uitzenden, heeft het zin je goed te oriënteren op de mogelijkheden. Het doel van ons forum is ervaring en kennis uit te wisselen om een volwaardig en zo gevarieerd aanbod aan lokale DAB uitzendingen mogelijk te maken.

Voor technische informatie werken we tegenwoordig internationaal samen aan de website  localDAB.org, waar een schat aan informatie te vinden is over DAB, in het Engels. Vaak is dezelfde informatie in het Nederlands/Vlaams te vinden op lokaaldigitaal.vlaanderen .

We verzamelen ook documentatie die bij de verkenning en ontwikkeling van een eigen DAB ensemble van pas kan komen, b.v. :

RaspDAB, a DAB microtransmitter” – ‘recept’ voor opzetten Open Digital Radio software

Concept samenwerkingsovereenkomst” – om een start te kunnen maken bij het opzetten van de noodzakelijke samenwerkingsovereenkomst tussen vergunninghouders

Speciaal voor houders van een vergunning voor lokale DAB uitzendingen willen we een forum starten. Naast ervaringen van anderen en discussie over nieuwe ontwikkelingen kan dan ook allerlei documentatie verzameld worden die voor het opzetten van een DAB service handig kan zijn.